Cursus Koordirectie

geplaatst in: Muziek 0

Van 20-25 Februari gaf koordirigent Joost Schouten een cursus koordirectie op de UNA, het Nationale Conservatorium. Zo’n twintig zangers en 9 dirigenten namen deel aan deze zomercursus, waarbij Joost, niet alleen met de jonge dirigenten aan het werk ging, maar ook zijn idee over de essentie van muziek aan de zangers wist over te dragen. Met zichtbaar plezier werden de sensitieve suggesties van Joost Schouten hier ontvangen. “Het was echt heel bijzonder voor me om hier bij te mogen hebben zijn”, schreef een van de deelnemers hem, “hoe je de muziek over bracht, heeft me echt geraakt.” Ook volgens mede organisatoren van de UNA, Mariana Rosas en Camilo Santostefano, die we bij deze van harte willen danken, was het een groot succes. Hopelijk kan Schouten volgend jaar weer een cursus komen geven.