April – Oranje filmmaand!

geplaatst in: Film 0

Eind April is het koningsdag en in aanloop daar naar toe, heeft het NIBA in samenwerking met de Nederlandse Ambassade en UCEMA een film cyclus georganiseerd. Iedere maandagavond in April was er -gratis!- een Nederlandse, Spaans ondertitelde film te zien in het auditorium van de universiteit op Reconquista 775.
3 April startten we met de historische crime De
Bende van Oss
, die het Zuiden van Nederland in de jaren 20 en 30 onveilig maakte.
10 April: de zwarte komedie De Marathon, waar een vriendengroep Rotterdammers de Marathon besluit te rennen om hun garage van de ondergang te redden.
17 April: Interview van Theo van Gogh, een film uit 2003, waarbij de inmiddels overleden regisseur op briljante wijze het meest uit zijn twee hoofdrolspelers heeft weten te halen.
En 24 April sloten we af met ‘Around the world in 50 concerts’ van Heddy Honigmann, waarbij de leading lady van de Nederlandse documentaire het Koninklijk Concertgebouw volgde op hun wereldtournee, met onder andere een bezoek aan Buenos Aires.
Met dank ook aan het EYE!