Hoe mooi wit ik ben

geplaatst in: Kunst, Literatuur 0

Onlangs is de tentoonstelling “Blanca Bonita” geopend in het Paleis Pizzurno van het Ministerie van Cultuur en Onderwijs. Blanca Bonita is een tentoonstelling van 87 illustratoren van Monica Weiss’ workshop, geïnspireerd op het boek van Dolf Verroen ‘Hoe mooi wit ik ben’ (2006). Het Nederlandse jeugdboek geeft een kijkje in de wereld van een 12 jaar oud meisje op een plantage in Suriname. Voor haar verjaardag krijgt ze een slaaf. En een zweep. Verroen beschrijft de belevingswereld van het 12 jarige geprivilegieerde meisje kort en indringend. Elk hoofdstukje blijft hangen. Het is dan ook niet verrassend, dat het een impact heeft achtergelaten op de Argentijnse en Uruguayaanse kunstenaars. Naar aanleiding van Verroen’s verhaal hebben ze  gruwelijke indringende werken gemaakt, die tot eind februari 2020 om 12:00 en om 16:00 van maandag t/m vrijdag in het Paleis te zien zijn. Het NIBA was verantwoordelijk voor het contact met de kinderboekenschrijver en heeft Verroen voor de Museumnacht 2 november geïnterviewd. Tevens worden rondleidingen verzorgd voor de Nederlandse gemeenschap.