Nederlands Film Festival Buenos Aires 2011

geplaatst in: Film | 0

niba-film2Tijdens het Nederlands Filmfestival te Buenos Aires 2011 zijn er 11 verschillende films vertoond in de eerste week van november in Sala Lugones van Teatro San Martin. In samenwerking met de lokale partner Goodwaterroots is er een programma neergezet, waarbij de grote rijkdom van de Nederlandse Film is vertoond: van animatie, shorts tot documentaires en speelfilms. Diverse maatschappelijk betrokken thema’s uit de vertoonde films dienden als uitgangspunt voor de georganiseerde discussies. De onderwerpen in deze bijeenkomsten varieerden van euthanasie tot het mysterie van het Hollandse Licht. Hierbij aanwezig waren Nederlandse filmmakers en Argentijnse wetenschappers van bijvoorbeeld de UBA en het FLACSO. Maar liefst 2000 mensen hebben van het festival en haar randprogrammering genoten, en er staat een uitnodiging open dit nogmaals te organiseren.Partners hierin waren:de Nederlandse Ambassade, KLM, Intercontinental, Goodwaterroots en de Kamer vanKoophandel.

 Paneldiscussie over euthanasie of ‘Muerte Digna’, zoals dat in Argentinie genoemd wordt.
niba-film3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met v.l.n.r.:Jorge Rivas, Argentijns parlementslid, die de wet op Muerte Digna voorstelt, Prof. J.Hitzig, gerontoloog, Dr Gisela Farias, bio ethica van het wetenschappelijk instituut FLACSO en Eddy Terstall, filmmaker van Simon. Daarnaast de journaliste die het gesprek modereert.

poster_groot