I Bike Rosario

geplaatst in: Fietsen | 0
Na het succesvolle I bike ABC project in Buenos Aires, heeft het een vervolg gekregen in Rosario, de derde stad van Argentinië. Het project vormde onderdeel van de campagne ‘Todos en Bici’ van de Gemeente Rosario. De gemeente ziet haar inwoners meer en meer op de fiets ziet stappen, zoals we dat in Nederland gewend zijn te doen.
Op 15 juni werd de aftrap voor het project gegeven met de opening van een foto tentoonstelling met foto’s van Nederlanders en Denen op fiets. De opening vond plaats in aanwezigheid van de consuls van Nederland, in persoon van de heer Schelhass, en Denemarken, in persoon van de heer Christensen, als ook de voorzitster van de entiteit Transport in Rosario, dr. Clara Garcia en onze eigen directrice van het NIBA, Silvia Rottenberg. Na toespraken van boven genoemden werd het openingsevenement afgesloten met een fietstocht door het park Independencia. Inmiddels hebben andere steden ook hun interesse getoond voor het project. Beetje bij beetje zal heel Argentinië fietsend Nederland leren kennen! I-Bike-Rosario