Hoe een echte Rembrandt te herkennen

geplaatst in: Kunst | 0

Portret-jonge-vrouwAls onderdeel van de maandelijkse open avond, ‘Bellos Juevos’, van het Nationale Museum der Schoone Kunsten in Buenos Aires, presenteerde het NIBA een tweegesprek tussen Prof. dr. Angel Navarro en de directrice van het NIBA, Silvia Rottenberg aan de hand van een werk uit de Hirsch collectie van het museum.

In een dynamische presentatie vertelde kunsthistoricus Prof. dr. Angel Navarro, aan de hand van een portret van een jonge vrouw, het publiek over de karakteristieken van een echte Rembrandt. Door onder meer te wijzen op het gebruik van licht ende kleding van de geportretteerde en deze te vergelijken met werken uit dezelfde tijd, liet hij het publiek met andere ogen naar het werk van de Nederlandse meester kijken. Rembrand2