Nederlands Film Festival 2015

geplaatst in: Film | 0

De eerste 10 dagen van juli heeft het NIBA meer dan 40 Nederlandse films vertoond op 5 verschillende locaties in Buenos Aires. In samenwerking met de Casa Anne Frank, de Cine van het Museum van Schoone Kunsten, het Museum voor de literatuur, Sala Lugones van het Teatro San Martin en het culturele centrum Matienzo werden er op iedere locatie Nederlandse films vertoond, die aansloten op het betreffende publiek van de zaal. Zo vertoonden we De Tweeling, met voorafgaand een Skype gesprek met Tessa de Loo in het Casa Anne Frank. In de Cine van het MNBA, films over kunst, en kunstenaars, als ook de premiere van Around the world in 50 concerts, met een bijzondere boodschap van Carmen Cobos en Heddy Honigmann, makers van de prachtige documentaire. In het museum van de literatuur vertoonden we films op basis van Nederlandse literatuur, zoals bv Tirza, die we vertoonden samen met de Nederlandse vereniging en Kamer van Koophandel onder het genot van een borrel met bier en bitterballen. In de Sala Lugones was er een retrospectief van Joris Ivens, een lang gekoesterde droom van de directeur van de zaal. En in het Centro Cultural Matienzo vertoonden we series korte films. Dank aan alle locaties, het EYE, Andre Naus in het bijzonder, alle betrokken filmmakers, Grolsch, MAKRO en de Ambassade. copia-de-nl-filmfest2copia-de-nl-filmfest3   17009tirza-arnon-grunberg-film-scene-14845