Lezing Cybersecurity

geplaatst in: Overige disciplines | 0

In samenwerking met het CARI, het adviesorgaan voor Internationale Betrekkingen in Argentinie, heeft het NIBA de lezing “European Cybersecurity” georganiseerd. Melle van den Berg, expert op het gebied, heeft uiteengezet wat het belang van digitale veiligheid is, in de wereld, als ook, meer specifiek, in Europa. Van den Berg was consultant voor het Europese parlement, die hem verzocht onderzoek te doen naar de stand van zaken en de toekomst-scenarios. Veiligheid versus behoud van privacy was een thema dat aan de orde kwam, waarbij de Europese lidstaten verschillende opinies over hebben. Fascinerende stof, die men niet vaak in Argentinië hoort. Grote dank aan Melle, en dank aan de Europese commissie van het CARI, die hier oren naar had!